Alaskan malamute

Raceinformation

Levetid

12-15 år

Vægt

Han: 36 - 43 kg
Hun: 32 - 38 kg

Højde

Han: 61 - 66 cm
Hun: 56 - 61 cm

Alaskan Malamute bliver ofte forvekslet med en Husky. Det er forståeligt nok, da de på billeder kan minde om hinanden – dog er proportionerne meget forskellige. Hvor en Husky vejer 20-25 kg så vejer en Alaskan Malamute mellem 32 og 43 kg, hvilket må siges at være en væsentlig forskel.

Det er en intelligent hunderace, selvom den kan være en smule langsom når det kommer til træning af kommandoer. Der er en stor, imponerende og flot hund, der til trods for deres størrelser er meget venlige. De gør sjældent og er af selvsamme årsag meget dårlige vagthunde. En Alaskan Malamute egner sig bedst til den erfarne hundeejer som ved hvordan man håndtere en hund som denne. Det er vigtigt, at denne type hund kender sin plads i ”flokken” så at sige.

Hvis man forventer, at denne type hund skal rende løs i baghaven, så er det meget vigtigt, at man har det stort og sikkert hegn. Alaskan Malamute er kendt for, at kunne grave sig ud af haven.

En Alaskan Malamute har et meget stort jagtinstinkt. Det betyder i bund og grund, at man aldrig rigtig kan stole på den hvis den render frit. Hvis den ser en kat, en fugl eller et egern, så skal man forvente at hunden begynder at jage det. Det er også én af grundene til, at man bør have en sikker indhegning i haven.

Det er en race der elsker pjat og leg, hvilket den vil beholde hele livet igennem. Alaskan Malamute er kendt for deres komiske personlighed, deres evne til at underholde sin ejer og omvendt også blive underholdt. Det er ikke en hund der egner sig til, at bo i en lille lejlighed. Den har behov for plads til, at udfolde sig.

Alaskan Malamute er meget loyal og hengiven overfor sin ejer/familie. Den hader at blive efterladt alene hjemme i længere tid. Hvis den bliver efterladt hjemme i længere tid, så kan den udvikle en destruktiv og problematisk adfærd – det vil den gøre for, at underholde sig selv og for, at lindre den stress den måtte have.

Det er som sådan en nem hunderace når det kommer til pelspleje. Den fælder ret meget, så derfor kan det være en fordel, at børste den regelmæssigt. Den har ikke brug for, at blive badet ret ofte. Normalt vil det være tilstrækkeligt, at lade det tørre smuds sidde og tørre, for derefter at børste pelsen igennem.