Kleiner münsterländer

Kleiner münsterländer

Raceinformation

Levetid

12-14 år

Vægt

17–26 kg

Højde

Han: 52–56 cm
Hun: 50-54 cm

Denne artikel er en spire. Det betyder, at den formentlig kun indeholder basale og faktuelle oplysninger samt billeder af og omkring Kleiner münsterländer.

Hvis du har lyst til, at hjælpe os med, at udfylde raceportrættet, så kontakt os gerne.

En Kleiner münsterländer kræver en ejer der ved, hvad den har brug for. Hvis man er førstegangsejer eller ikke helt har styr på hvad en hund i denne kaliber har brug for, så bør man tænke sig om en ekstra gang. Hvis ikke man som ejer er jæger, så skal man finde på andre aktiviteter for, at stimulere hundens behov.

En Kleiner münsterländer egner sig ikke til livet i lejlighed. Den har et stort energiniveau og kræver en god portion daglig motion.

Denne hunderace elsker som regel alle mennesker, børn og sågar andre hunde. Men der er selvfølgelig altid undtagelser der bekræfter reglen.

Som mange måske allerede kan regne ud bare ved, at kigge på navnet ”Kleiner münsterländer”, så stammer den oprindeligt fra Tyskland.

Der er en meget intelligent hunderace som er nem at træne hvis man ved hvad man laver. Når man træner sin Kleiner münsterländer, så bør tilgangen være mild og tålmodig, da for hård træning kan få hunden til at lukke ned og simpelthen ignorer dine kommandoer.

Kleiner münsterländeren hører under FCI gruppe 7 – stående jagthunde. Den vejer mellem 17 og 26 kilo og bliver 50-56 cm høj. Den har en forventet levealder på 12-14 år.

Tekniske detaljer

FCI navn

Kleiner Münsterländer

FCI nummer

102

Gruppe

7

Oprindelse

Tyskland

Allergivenlig

Nej

Karakteristik

Gøen

God til lejligheder

Kattevenlig

Børnevenlig

Hundevenlig

Venlig mod fremmede

Motionsbehov

Pelspleje

Intelligens

Fældning

Træning

Legelyst