Tibetansk mastiff

Raceinformation

Levetid

10-14 år

Vægt

64-78 kg

Højde

61-71 cm

Den Tibetanske mastiff er én af verdens ældste hunderacer. Det er en hunderace der med sikkerhed er sporet mere end 3000 år tilbage. I dag er det en meget populær hunderace, som dog kun kan anbefales til mennesker med en vis erfaring.

En Tibetansk mastiff har et særpræget beskytterinstinkt, som kræver den rette håndtering, allerede fra start. Den kan som sådan godt tilpasses et liv som familiehund, hvis man eksponerer den for andre mennesker og familiemedlemmer tidligt.

Det er en hunderace der elsker, at tilbringe tiden udenfor. Den er selvstændig - nogle vil endda kalde den stædig. Den har med dens baggrund som hyrdehund en viljestyrke af sin egen, der altså betyder, at den gerne går sine egne veje, hvis den mener, at det er det mest korrekte.

En Tibetansk mastiff er ikke aggressiv af natur, men viger ikke hvis den føler sig provokeret af eventuelle artsfæller og/eller andre trusler.

Hvis man bor i lejlighed, så kan en Tibetansk mastiff ikke anbefales - tværtimod. Den har brug for masser af plads - både inde og ude.

Det er en meget stor hunderace der vejer 62-65 kg og bliver mindst 62 cm høje.