Kromfohrländer

Raceinformation

Levetid

12-14 år

Vægt

11-14 kg

Højde

38-46 cm

En Kromfohrländer er en hund der passer ind i en familie der er aktiv og som elsker oplevelser. Der kan være nogle individer af denne race som kan være en smule reserverede og afvisende overfor fremmede, men de fleste kan nu sagtens hilse på fremmede mennesker. Kromfohrländeren kan normalt godt trives med andre hunde - især de kender hinanden i forvejen. Hvis man vil introducere sin Kromfohrländer til en anden hund for første gang, så bør man være opmærksom, selvom det ikke normalt er et problem.

Det er en hunderace der engang havde et stort jagtinstinkt, men som siden er blevet avlet ud af den. Den står derfor noget behersket tilbage og har ikke et ret stort jagtinstinkt. Den bevæger sig normalt ikke ret langt væk fra sin ejer og reagere også godt på kommandoen "kom".

Når det kommer til leg og aktivitet, så er det en meget legesyg hund der med glæde vil lege med dig. Den har derimod ikke lyst til, at lege selv, hvilket kan ses ved eksempelvis boldspil - hvis du stopper med ,at lege med bolden og kaste den, så stopper Kromfohrländeren også med det samme.