Bullmastiff

Bullmastiff

Raceinformation

Levetid

8-10 år

Vægt

Han: 50–60 kg
Hun: 45-55 kg

Højde

Han: 63–69 cm
Hun: 61–66 cm

Denne artikel er en spire. Det betyder, at den formentlig kun indeholder basale og faktuelle oplysninger samt billeder af og omkring Bullmastiff.

Hvis du har lyst til, at hjælpe os med, at udfylde raceportrættet, så kontakt os gerne.

En bullmastiff er en dejlig og hengiven hund over for sin familie. Når det kommer til fremmede kan den godt virke afvisende, selvom det kan ændre sig, når den har set dem an. Det er en stor, modig og stærk hunderace der kræver lidt erfaring. Det er ikke en hunderace der som sådan egner sig til førstegangsejere, da den kræver en ejer der ved hvordan man håndtere den - især grundet dens størrelse.

Det er en meget fysisk stærk hunderace, som kun bør luftes i snor af personer der har styrken til, at kunne håndtere et pludseligt træt. Fysisk svage og børn bør ikke gå med en bullmastiff i snor.

En bullmastiff har behov for, at vide hvem der bestemmer og det vigtigt, at gøre klart allerede fra tidlig hvalp. Den har brug for en del motion i form af gåture, træning og leg. Den fælder ikke vildt meget go en ugentlig gennembørstning af pelsen er som regel nok til, at holde fældningen på et minimum. En bullmastiff savler en del, hvilket man bør være klar over.

En bullmastiff vejer typisk mellem 41 og 59 kg, med en enorm råstyrke. Dannerne bliver typisk 64-69 cm høje, hvorimod tæverne bliver en anelse lavere med deres 61-66 cm.

Tekniske detaljer

FCI navn

Bullmastiff

FCI nummer

157

Gruppe

2

Oprindelse

Storbritannien

Allergivenlig

Nej

Karakteristik

Gøen

God til lejligheder

Kattevenlig

Børnevenlig

Hundevenlig

Venlig mod fremmede

Motionsbehov

Pelspleje

Intelligens

Fældning

Træning

Legelyst