Bullmastiff

Raceinformation

Levetid

8-10 år

Vægt

Han: 50–60 kg
Hun: 45-55 kg

Højde

Han: 63–69 cm
Hun: 61–66 cm

En bullmastiff er en dejlig og hengiven hund over for sin familie. Når det kommer til fremmede kan den godt virke afvisende, selvom det kan ændre sig, når den har set dem an. Det er en stor, modig og stærk hunderace der kræver lidt erfaring. Det er ikke en hunderace der som sådan egner sig til førstegangsejere, da den kræver en ejer der ved hvordan man håndtere den - især grundet dens størrelse.

Det er en meget fysisk stærk hunderace, som kun bør luftes i snor af personer der har styrken til, at kunne håndtere et pludseligt træt. Fysisk svage og børn bør ikke gå med en bullmastiff i snor.

En bullmastiff har behov for, at vide hvem der bestemmer og det vigtigt, at gøre klart allerede fra tidlig hvalp. Den har brug for en del motion i form af gåture, træning og leg. Den fælder ikke vildt meget go en ugentlig gennembørstning af pelsen er som regel nok til, at holde fældningen på et minimum. En bullmastiff savler en del, hvilket man bør være klar over.

En bullmastiff vejer typisk mellem 41 og 59 kg, med en enorm råstyrke. Hannerne bliver typisk 64-69 cm høje, hvorimod tæverne bliver en anelse lavere med deres 61-66 cm.