Vizsla, ruhåret

Raceinformation

Levetid

10-14 år

Vægt

Han: 20-27 kg
Hun: 18-25 kg

Højde

Han: 56-66 cm
Hun: 51-61 cm

Denne hunderace er en meget populær jagthund som generelt set kan omgås alle mennesker - både børn og voksne. En ruhåret vizsla har heller ikke de store problemer med, at socialisere sig med andre hunde. Det er en stående jagthund med en evne til, at tilpasse sig alle aktive familier.

En ruhåret vizsla kan sagtens fungerer som en familiehund, hvis familien blot ved, at det reelt set er en jagthund de har med, at gøre. Det er en energisk hund med et højt aktivitetsniveau. Det er vigtigt, at man som ejer forstår, at en jagthund i denne kaliber skal have stillet sit daglige behov for motion og stimulering. Som ejer af en vizsla kan det være en god idé, at begynde til hundesport som eksempelvis agility, sporing og lydighed.

Når det kommer til træning af en ruhåret vizsla, så er det en fantastisk samarbejdsvillig hunderace, som er forholdsvis nem, at træne. Den vil gerne lære og elsker, at blive stimuleret. Det er dog vigtigt at vide, at det ikke er en hunderace der agere specielt positivt overfor hård træning. Her anbefales det klart, at man går blidere til værks - omend konsekvent.

Pelsen på en ruhåret vizsla er i modsætning til den korthårede vizsla ret modstandsygtig og robust. Den ruhårede vizsla har en underuld der beskytter den mod fugt og kulde - det har den korthårede vizsla ikke. Pelsen bør børstes jævnligt - uanset hvilken variant man måtte eje.

En vizsla er kendt for, at være eminent når det kommer til, at holde kontakten under jagt - netop derfor er det en meget populær jagthund blandt jægere. Den er ikke bange for vand og har en fremragende næse.

Hannerne bliver typisk 58-64 cm høje. Tæverne bliver 54-60 cm høje og vægten for denne hunderace er 22-30 kilo. Hunderacen stammer oprindeligt fra Ungarn.