Old english sheepdog

Old english sheepdog

Raceinformation

Levetid

10-12 år

Vægt

Han: 29 kg
Hun: 27 kg

Højde

Han: 56-61 cm
Hun: 51 cm

Denne artikel er en spire. Det betyder, at den formentlig kun indeholder basale og faktuelle oplysninger samt billeder af og omkring Old english sheepdog.

Hvis du har lyst til, at hjælpe os med, at udfylde raceportrættet, så kontakt os gerne.

En Old English Sheepdog er en hunderace der besidder en enorm mængde energi, hvilket betyder at denne race bedst egner sig til mennesker der har en landejendom eller som har en stor og ultra-sikker baghave. Det er en intelligent hunderace som er loyal og kærlig af natur. Når den først danner et bånd med sin ejer, så vil det være ubrydeligt for resten af livet.

En Old English Sheepdog er som navnet antyder fremavlet til brug som hyrdehund, hvilket kan resultere i en hund der hyrder børn eller andre dyr i hjemmet rundt – her skal man være opmærksom og få den adfærd stoppet så hurtig som muligt. Hvis man har små børn i hjemmet skal man passe på, at sin Old English Sheepdog ikke bliver for overbeskyttende. Med det sagt så er det en hunderace der er rigtig god til børn og som elsker leg og aktivitet.

Da den som bekendt skaber et meget stærkt bånd til sin ejer, så vil en Old English Sheepdog faktisk trives bedst i et miljø, hvor der altid er en hjemme – eksempelvis på en gård, hvor den kan følge med sin ejer/familie dagen lang. Det er ikke en hunderace der klarer det specielt godt alene hjemme.

Som sådan vil en Old English Sheepdog være en god hund til førstegangsejere, men det forudsætter, at man har den tid og dedikation som den kræver. Der er en hund der kræver motion og som skal stimuleres i form af træning og motion. Man skal også vide, at denne hunderace kræver utrolig meget pelspleje, hvilket kan være en stor mundfuld. Hvis man ikke har styr på det med pelspleje, så kan det anbefales, at man henvender sig til en hundesalon eller hundefrisør som kan hjælpe til.

Som bekendt er det en hunderace der klarer sig fint med børn og sågar ældre mennesker. Man skal dog være forberedt på, at en Old English Sheepdog kan lege lidt voldsomt, hvilket kan resultere i et væltet barn eller kan skræmme barnet. Det er en forholdsvis stor hunderace det vejer mellem 27 og 29 kilo.

Det er en hunderace der har et stort jagtinstinkt/hyrdeinstinkt og derfor skal man være opmærksom på, at den hurtig vil/kan forsøge, at hyrde/jagte mindre dyr og andet dyreliv. Hvis en Old English Sheepdog skal introduceres til andre dyr, så bør det ske med stor forsigtighed.

Det er en hunderace der elsker, at underholde, blive underholdt og lege. En Old English Sheepdog egner sig ikke til, at bo i lejlighed, da dens aktivitetsniveau er for højt. Den har brug for plads og brug for, at boltre sig. Anskaffer man sig en Old English Sheepdog og samtidig bor i lejlighed, så er chancen for, at der vil forekomme adfærdsmæssige problemer, ret stor.

En Old English Sheepdog kan til tider lide sin egen stemme lidt for meget. Den kan gø lidt rigeligt til tider, men hvis man forebygger eventuelt gøen allerede fra hvalp, så kan det mindskes. En Old English Sheepdog kan gø noget som imponerende og flot – men vi må nok erkende, at det selvfølgelig kan tage overhånd. Gøen lan også forebygges ved, at stille hundens behov i form af daglig træning og motion, da den også kan finde på at gø, blot af ren kedsomhed.

Den skal nok fortælle hvis den hører en lyd eller ser noget den ikke kan lide. Det betyder, at en Old English Sheepdog er en naturlig vagthund. Den udviser som bekendt sjældent en aggressiv adfærd og vil formentlig holde afstand, mens den giver sin ejer lyd.

Tekniske detaljer

FCI navn

Old English Sheepdog

FCI nummer

16

Gruppe

1

Oprindelse

Storbritannien

Allergivenlig

Nej

Karakteristik

Gøen

God til lejligheder

Kattevenlig

Børnevenlig

Hundevenlig

Venlig mod fremmede

Motionsbehov

Pelspleje

Intelligens

Fældning

Træning

Legelyst