Shih tzu

Shih tzu

Raceinformation

Levetid

10-16 år

Vægt

4-7 kg

Højde

20-28 cm

Denne artikel er en spire. Det betyder, at den formentlig kun indeholder basale og faktuelle oplysninger samt billeder af og omkring Shih tzu.

Hvis du har lyst til, at hjælpe os med, at udfylde raceportrættet, så kontakt os gerne.

Shih tzu betyder på mandarin ”lille løve”. Lidt af et kompliment for en hund der vejer 4-7 kilo, men grunden til tilnavnet skyldes, at det ifølge myterne siges, at Buddha på sine rejser, var ledsaget af en lille hund der lignede en lille løve. Den lille hund kunne eftersigende forvandle sig til en stor og prægtig løve.

Myterne til side. En Shih tzu er en sød og kærlig hund der elsker sin ejers selskab. Med en Shih tzu skal man ikke forvente, at man kan gå på toilettet uden, at den følger efter. Den følger sin ejer fra rum til rum. Selvom en Shih tzu tit og ofte forventer og håber på, at være en skødehund, så er der mange hundeejere der de seneste år, er begyndt på diverse hundesport med deres Shih tzu.

En Shih tzu kan sagtens tilpasse sig i en lejlighed. Den elsker børn, så længe børnene behandler den pænt. Hvis du leder efter en hund der vil kaste masser af kærlighed efter dig og ligge på sofaen med dig, så kan en Shih tzu meget vel være den hunderace du leder efter.

Hvis man vælger, at vil anskaffe sig en Shih tzu, så skal man bemærke, at der ikke er noget der hedder en ”tekop Shih tzu” eller andre ”salgsfremmende” navne. Det er marketing og har kun til formål, at beskrive en mindre eller større Shih tzu.

En Shih tzu kræver noget pelspleje. Den skal børstes hver dag for, at undgå pelsmåtter.

Hvis man har børn eller små børn, så skal man genoverveje om en Shih tzu er det rette valg, da et barn nemt kan komme til – ufrivilligt – at skade hunden. Ældre børn der forstår nøjagtig hvordan man skal behandle hunde er ikke noget problem.

Mange hunderacer har det med, at spise afføring fra enten dem selv eller andre hunderacer. Men en Shih tzu er mere tilbøjelig til det end mange andre hunde. Det bedste man kan gøre, hvis din Shih tzu har det med, at spise afføring, er simpelthen at ”bryde vanen”. Hold øje med din Shih tzu og så snart den har lavet afføring, så saml det op med det samme.

Tekniske detaljer

FCI navn

Shih Tzu

FCI nummer

208

Gruppe

9

Oprindelse

Tibet

Allergivenlig

Nej

Karakteristik

Gøen

God til lejligheder

Kattevenlig

Børnevenlig

Hundevenlig

Venlig mod fremmede

Motionsbehov

Pelspleje

Intelligens

Fældning

Træning

Legelyst