Xoloitzcuintle

Xoloitzcuintle

Raceinformation

Levetid

13-18 år

Vægt

Højde

Denne artikel er en spire. Det betyder, at den formentlig kun indeholder basale og faktuelle oplysninger samt billeder af og omkring Xoloitzcuintle.

Hvis du har lyst til, at hjælpe os med, at udfylde raceportrættet, så kontakt os gerne.

Xoloitzcuintle er en hunderace der oprindeligt stammer fra Mexico. Denne hunderace bliver også kaldt en mexicansk hårløs. Det er dog en betegnelse der ikke helt kan bruges generelt for racen Xoloitzcuintle. Racen Xoloitzcuintle inddeles normalt i 6 forskellige kategorier (de har dog alle sammen det samme FCI-nummer).

  • Xoloitzcuintle con pelo, miniature
  • Xoloitzcuintle con pelo, mellem
  • Xoloitzcuintle con pelo, standard
  • Xoloitzcuintle sin pelo, miniature
  • Xoloitzcuintle sin pelo, mellem
  • Xoloitzcuintle sin pelo, standard

Som du måske allerede nu har opdaget, så findes de i 3 forskellige størrelse; miniature, mellem og standard. Så er det den lille forskel, at nogle af dem hedder ”con pelo” hvor andre hedder ”sin pelo”.

  • con pelo = med pels
  • sin pelo = uden pels

Så en mexicansk hårløs findes altså også med hår. Det er en hunderace der på et tidspunkt var tæt på, at uddø, men med nogle fantastiske opdrættere rundt omkring i verdenen lykkes det, at få bestanden op. Det er en hunderace der oplever en stigende popularitet. Den hårløse version af Xoloitzcuintle er ikke fremavlet til, at være hårløs, men er tilsyneladende noget den udviklede spontant for mange år siden.

En Xoloitzcuintle findes i mange farver. Da det ér en hårløs hund, så bør man smøre hunden ind i solcreme – især de hvide varianter. Det er en en forholdsvis sjælden hunderace og er ikke endvidere udbredt i Danmark.

Navnet er specielt og kan være svært at udtale. Det udtales ”sjo-lo-itch-quint-li”. Det er en hunderace der har en forventet levetid på 13-18 år.

Tekniske detaljer

FCI navn

Xoloitzcuintle

FCI nummer

234

Gruppe

5

Oprindelse

Mexico

Allergivenlig

Nej

Karakteristik

Gøen

God til lejligheder

Kattevenlig

Børnevenlig

Hundevenlig

Venlig mod fremmede

Motionsbehov

Pelspleje

Intelligens

Fældning

Træning

Legelyst