Irsk rød/hvid setter

Raceinformation

Levetid

11-13 år

Vægt

25-34 kg

Højde

Han: 62-66 cm
Hun: 56-61 cm

En Irsk rød/hvid setter er en særdeles energisk jagthund med en god næse. Det er en venlig og hengiven hunderace som er imødekommende overfor stort set alle mennesker - også fremmede. Det er en hund der har brug for rigtig meget motion og aktivering - så den anbefales ikke for førstegangsejere og små børnefamilier, hvor tiden er presset. Skulle man vælge, at anskaffe sig en Irsk rød/hvid setter som førstegangsejer, så er det vigtigt, at man læser op på hunden og forstår dens behov.

Når det kommer til træningen af en Irsk rød/hvid setter, så er det en hunderace der gerne vil lære og tilfredsstille sin ejer. Træningen skal påbegyndes allerede som tidlig hvalp for, at få det meste ud af hunden - her kan man også udnytte hundens nysgerrighed. Når man træner en Irsk rød/hvid setter, så skal man vide, at den ikke er særlig venlig stemt, hvis man har en hård indgangsvinkel. Træningen skal helst være venlig, vedholdende og konsekvent.

Som stort set alle jagthunde, så har en Irsk rød/hvid setter et stort og kraftigt jagtinstinkt. Det kan til tider være svært, at kalde hunden til sig, hvis den har fået færden af noget interessant. Man skal også være opmærksom på, at man ikke bør lade sin Irsk rød/hvid setter løbe frit, da den gerne sætter i løb efter fugle, katte og andre smådyr.

Pelsen er middellang og glat. Den er silkeagtig og blank. Man bør børste hunden rigelig et par gange i ugen for at mindske fældning. Da pelsmåtter og filtre kan genere hunden en del, så er det vigtigt, at holde bryst, ben og hale fri for dette.

En tæve bliver typisk 55-62 cm, hvorimod hannen bliver lidt større med sine 58-67 cm. Den opnår en kampvægt på 20-30 kg.