Spansk vandhund

Raceinformation

Levetid

10-14 år

Vægt

Han: 18-22 kg
Hun: 14-18 kg

Højde

Han: 44-50 cm
Hun: 40-46 cm

En Spansk vandhund er en dejlig hund der normalt trives ganske fint med børn og andre hunde. Det er en alsidig hund der kan tilpasse sig stort set enhver familie - især hvis det er en aktiv familie.

Som navnet antyder, så er det en hund der er glad for vand. Den blev oprindeligt brugt af fiskere der skulle have hentet fisk og andet grej op fra vandet. Den har stadig sit vandelskende instinkt i behold. Den dag i dag er den spanske vandhund meget brugt som hyrdehund.

Det er vigtigt med tidlig socialisering hvis man ønsker sig en velafrundet og balanceret hund. Den elsker aktivitet og har derfor et dagligt behov der skal stilles. Hvis motionsbehovet ikke bliver stillet, så kan den udvikle en destruktiv adfærd, der betyder ødelagte sko og møbler - blot fordi den keder sig.

Den elsker at træne og er normalt lærenem. Den er samarbejdsvillig, men selvstændig. Hvis man under træningen lader apportering være en del af programmet, så vil du stille hundens oprindelige behov - den vil elske dig for det.