Spansk vandhund

Spansk vandhund

Raceinformation

Levetid

10-14 år

Vægt

Han: 18-22 kg
Hun: 14-18 kg

Højde

Han: 44-50 cm
Hun: 40-46 cm

Denne artikel er en spire. Det betyder, at den formentlig kun indeholder basale og faktuelle oplysninger samt billeder af og omkring Spansk vandhund.

Hvis du har lyst til, at hjælpe os med, at udfylde raceportrættet, så kontakt os gerne.

En Spansk vandhund er en dejlig hund der normalt trives ganske fint med børn og andre hunde. Det er en alsidig hund der kan tilpasse sig stort set enhver familie - især hvis det er en aktiv familie.

Som navnet antyder, så er det en hund der er glad for vand. Den blev oprindeligt brugt af fiskere der skulle have hentet fisk og andet grej op fra vandet. Den har stadig sit vandelskende instinkt i behold. Den dag i dag er den spanske vandhund meget brugt som hyrdehund.

Det er vigtigt med tidlig socialisering hvis man ønsker sig en velafrundet og balanceret hund. Den elsker aktivitet og har derfor et dagligt behov der skal stilles. Hvis motionsbehovet ikke bliver stillet, så kan den udvikle en destruktiv adfærd, der betyder ødelagte sko og møbler - blot fordi den keder sig.

Den elsker at træne og er normalt lærenem. Den er samarbejdsvillig, men selvstændig. Hvis man under træningen lader apportering være en del af programmet, så vil du stille hundens oprindelige behov - den vil elske dig for det.

Tekniske detaljer

FCI navn

Perro de Agua Espanol

FCI nummer

336

Gruppe

8

Oprindelse

Spanien

Allergivenlig

Nej

Karakteristik

Gøen

God til lejligheder

Kattevenlig

Børnevenlig

Hundevenlig

Venlig mod fremmede

Motionsbehov

Pelspleje

Intelligens

Fældning

Træning

Legelyst