Curly coated retriever

Curly coated retriever

Raceinformation

Levetid

8-12 år

Vægt

29-36 kg

Højde

63-69 cm

Denne artikel er en spire. Det betyder, at den formentlig kun indeholder basale og faktuelle oplysninger samt billeder af og omkring Curly coated retriever.

Hvis du har lyst til, at hjælpe os med, at udfylde raceportrættet, så kontakt os gerne.

Med sine knap 35 kg så er Curly coated retrieveren den største og mest robuste af alle retrieverne. Det er ikke en hunderace der egner sig specielt godt til førstegangsejere, da den kan være noget krævende. Det er en rolig, venlig og pålidelig hund der elsker sin familie - den kan dog være noget skeptisk og vagtsom overfor fremmede mennesker. Man skal være opmærksom når det kommer til andre hunde, da den også her kan være noget skeptisk.

En Curly coated retriever knytter sig typisk mest til den person der arbejder med den, træner den og fodrer den. Det er en hund der elsker at røre sig og som kræver tidlig socialisering og en konsekvent opdragelse.

Man skal som ejer arbejde sig op af rangstigen for, at vinde hundens respekt. Formår du at få hundens respekt, så vil den være positiv overfor træning og indlæring. Det er dog en hunderace der til tider godt kan lide, at gå sine egne veje.

En Curly coated retriever vejer mellem 32 og 36 kg og bliver gerne 63-68 cm høj.

Tekniske detaljer

FCI navn

Curly Coated Retriever

FCI nummer

110

Gruppe

8

Oprindelse

Storbritannien

Allergivenlig

Nej

Karakteristik

Gøen

God til lejligheder

Kattevenlig

Børnevenlig

Hundevenlig

Venlig mod fremmede

Motionsbehov

Pelspleje

Intelligens

Fældning

Træning

Legelyst