Irsk ulvehund

Irsk ulvehund

Raceinformation

Levetid

6-10 år

Vægt

40-69 kg

Højde

71-90 cm

Denne artikel er en spire. Det betyder, at den formentlig kun indeholder basale og faktuelle oplysninger samt billeder af og omkring Irsk ulvehund.

Hvis du har lyst til, at hjælpe os med, at udfylde raceportrættet, så kontakt os gerne.

Den irske ulvehund er én af verdens største hunderacer. Lige så stor den er, lige så rolig, sød og tålmodig er den. En irsk ulvehund har et forholdsvis stort jagtinstinkt der kan få den til, at jagte fugle, egern eller naboens kat hvis den får chancen. Den er egentlig meget lydig, hvis den er tæt på sin ejer, hvorimod den har lidt problemer med hørelsen hvis man giver den ordre på afstand.

En irsk ulvehund er kærlig, hengiven og loyal overfor sin familie. Overfor fremmede kan den dog godt virke reserveret og afvisende. Det vil dog ændre sig, når den lærer dem, at kende.

Det er en stor hund der kræver en del plads. Det er derfor ikke en hunderace der egner sig til livet i en lejlighed. Den har behov for god plads - både inde og ude. Hvis man har en indhegnet baghave vil det være helt perfekt, hvis man vel at mærke sørger for, at den er godt indhegnet, da der ikke skal meget til før hunden er "forsvundet".

En irsk ulvehund vejer typisk 40.5-54.5 kg og opnår en højde på imponerende 71-79 cm.

Tekniske detaljer

FCI navn

Irish Wolfhound

FCI nummer

160

Gruppe

10

Oprindelse

Irland

Allergivenlig

Nej

Karakteristik

Gøen

God til lejligheder

Kattevenlig

Børnevenlig

Hundevenlig

Venlig mod fremmede

Motionsbehov

Pelspleje

Intelligens

Fældning

Træning

Legelyst