Fox terrier, glathåret

Raceinformation

Levetid

12-15 år

Vægt

Han: 7-9 kg
Hun: 6-8 kg

Højde

Han: 36-41 cm
Hun: 33-38 cm

En glathåret fox terrier er en loyal hund der er hengiven over for hele familien. Det er en hunderace der med lethed kan omgås andre hunde. Den er glad for børn og kan godt lide, at lege. Den er robust, glad og udadvendt.

Oprindeligt blev den glathårede fox terrier brugt som arbejdshund/jagthund. Dens opgave var at lokalisere ræve i deres tunneler. Den blev også brugt til, at jage og dræbe mindre skadedyr som eksempelvis mus og rotter.

Den glathårede fox terrier har stadig dette jagtinstinkt i sig og man skal derfor være opmærksom, hvis man lukker hunden ud i haven. Haven bør indhegnes godt og sikkert, da en fugl eller andre smådyr kan få den til, at sætte i løb. Man kan ikke sammenligne den “moderne fox terrier” med racen for 30 år siden. Når det kommer til jagt, så er racen ikke helt så skarp som tidligere - men man bør ikke undervurdere den.

Man bør - i hvert falde som førstegangsejer - tilmelde sig lydighedskursus. Det er en frisk og livlig hund som kræver, at der er styr på træningen. Den skal gerne trænes konsekvent, men samtidig blidt og kærligt. En glathåret fox terrier har et højt energiniveau og derfor kan man også overveje hundesport som eksempelvis sporing og agility.

Når det kommer til pelsen, så har denne variant af fox terrieren (glathåret fox terrier) en kort pels. Hårene har dog en længde der gør, at det er nemt, at støvsuge op.

Højden for denne hunderace er ens for begge køn; 36-40 cm. Vægten svinger en smule, hvor hannerne typisk vejer omkring 8,5 kg og tæverne er lidt lettere med deres omtrent 7,7 kg.