Korthåret Gravhund

Størrelse

lille

Temperament

selvstændig

Pelspleje

lille

Aktivitetsniveau

moderat

Korthåret Gravhund

OprindelseTyskland

Forventet levealder14-17 år

Højde15-25 cm.

Vægt9 kg

FCInr. 148, gruppe 4

Om Korthåret Gravhund

Korthåret Gravhund

Racen er formentlig opstået i middelalderen, ved at lavbenede støvere (tyske), blev ramt af chondrodystrofi, en arveligt betinget dværgvækst i de lange rørknogler. Gravhunden som er velegnet til drevjagt, er også velegnede til at arbejde under jorden - her kan man snakke om f.eks en ræv, der skal jages ud af sit hul, uden egentlig at angribe den. Gravhunden bliver også brugt som schweisshunde, som altså er hunde der bruges til at drive skadet vildt op, hvis f.eks et rådyr er blevet påkørt af en bil, for derefter at løbe væk, så kan gravhunden finde frem til dyret.

Mentalitet

Gravhunden er uanset størrelse en meget aktiv og energisk hund når den er ude, men når den er inde er den rolig. Den vil gerne være en del af familiens liv og deltager gerne i diverse aktiviteter. Man kan godt sige at det er en stor hund i en lille krop, da den er selvstændig, modig og klog.
En selskabshund, der oprindeligt var en jagthund.

Behov

Gravhunden er en gammel jagthund, fra ældre tid, så derfor må det accepteres at den bruger sin næse meget, og derfor har brug for mange opgaver som den kan snuse sig frem til. For at undgå overvægt, skal der motioneres tidligt i hvalpens år, da overvægt ellers kan blive et reelt stort problem.
Den skal desuden socialiseres hurtigt, både med mennesker og andre dyr, for at der ikke opstår problemer på den front. Meget menneskelig kontakt er en nødvendighed, for denne race.

Aktivitetsniveau

Ubetinget lydighed, er ikke gravhundens bedste evne. Hvis man vil have en gravhund der skal kunne gå uden snor og komme når man kalder, hver gang, så kræver det trænings fra hvalps ben - meget grundig og god træning, for at det skal kunne lade sig gøre.
Gravhunden elsker at arbejde alene, og netop derfor er det svært at få den til at være 100% lydig, men det kan dog lade sig gøre med vedholdende, god og grundig træning.

Pels og pleje

Da pelsen på en korthåret gravhund, er som navnet siger, korthåret, så kræver det ubetydelig lidt pleje. Hvis man børster den i ny og næ og sørger for at give den et bad en gang imellem også, så er man godt dækket ind.

Tips og tricks

En kedelig have, hvor der ikke sker ret mange ting, kan være oplagt, når hunden skal trænes. Der skal ikke mange spændende dufte til før, at den bliver demotiveret af træningen og søger andre spændende ting. Det vil desuden være oplagt at træne flere gange om dagen, kortvarigt, hvor der er belønninger, når hunden er god.
En god træning kan være at lære den korthårede gravhund, at følge spor. Hvis såfremt man ikke har en kedelig have, så at sige, så er træning indendørs også en rigtig god idé.