Bichon Havanais

Størrelse

lille

Temperament

samarbejdende

Pelspleje

højt

Aktivitetsniveau

lille

Bichon Havanais

OprindelseMiddelhavet/Cuba

Forventet levealder12-15 år

Højde23 - 27 cm

Vægt5 - 6 kg

FCInr. 250, gruppe 9

Om Bichon Havanais

Bichon Havanais

Racen stammer fra det vestlige middelhavsområde og er oprindelig udviklet langs de spanske og italienske kyster. Den er formentlig tidligt kommet til Cuba med søfolk på langfart. De små hunde var efterspurgt af øens velbjergede damer, så de blev brugt som bestikkelse eller som handelsvare. Racen levede ubemærket på Cuba til langt ind i 1900-tallet. Forholdene på Cuba betød dog, at den forsvandt fra øen, men cubanske flygtninge bragte den til USA, hvorfra den blev spredt ud over verden.

Mentalitet

En lille, livlig og selskabshund. I familien er den elskelig, hengiven og meget optaget af at lege med familiens børn. Den har et charmerende væsen og er altid oplagt til narrestreger. Den er opmærksom og alarmerer om alt, hvad den finder usædvanligt. Den lange pels kræver en betydelig indsats med børste og kam.

Behov

Den har brug for meget nærhed og god social kontakt med familien. Den trives dårligt med at være alene for længe ad gangen. Den elsker friske gåture med nye indtryk og positive oplevelser

Aktivitetsniveau

Den er tæt knyttet til sine mennesker og bevæger sig sjældent langt væk på eget initiativ. Den er lydhør og reagerer generelt godt på anvisninger, også når den får lov til at bevæge sig frit. Jagtinstinktet er minimalt og tager sjældent overhånd.

Pels og pleje

Den 12-18 cm. lange pels er blød, glat tilliggende eller bølget. Underulden er sparsom og kan helt mangle. Pelsen må aldrig klippes eller rettes til undtagen på poterne, men den skal børstes flittigt for ikke at filtre eller danne krøller. Tendens til tandsten.

Tips og tricks

Fra tidligste hvalpealder bør hunden vænnes til den noget omfattende pelspleje, så soigneringen bliver en hyggestund og ikke en magtkamp. Opdragelsen volder sjældent problemer, da hunden er glad for kontakt og sætter stor pris på opmærksomhed.