Afghansk mynde

Størrelse

stor

Temperament

selvstændig

Pelspleje

højt

Aktivitetsniveau

moderat

Afghansk mynde

OprindelseAfghanistan

Forventet levealder10-14 år

Højde70-74 cm

Vægt25-27 kg

FCInr. 228, gruppe 10

Om Afghansk mynde

Afghansk mynde

Den Afghanske mynde er en særdeles gammel race og kommer fra Afghanistan. Hunden blev først introduceret i vesten i 1900-tallet da britiske officerer tog dem med til England, hvor der blev avlet på livet løs - således at vi i dag har den Afghanske mynde som vi kender den.

Mentalitet

En yderst elegant hund med en meget selvstændig mentalitet. Den skal allerede fra hvalp, tilpasses familielivet - altså socialiseres med mennesker og dyr, ellers kan den have svært ved at tilpasse sig som en selskabshund.
Ejeren skal være meget forstående og have meget tålmodighed, når det kommer til den Afghanske mynde, idet at den ér så selvstændig som den er.

Behov

Hunden sætter pris på kontakt, men søger den som oftest ikke selv. Behovet for lange gåture/løb er rigtig stort, da det er en gammel jagthund, så dette behov bør tilgodeses ofte.

Aktivitetsniveau

Da hunden oprindeligt er skabt til at jagte i ørkenen og derfor er en jagthund, så skal man ikke kunne forvente at man kan slippe hunden løs hvor der er vildt, små hunde eller trafik. Det vil i alt sin enkelthed næsten altid gå galt.

Pels og pleje

Da pelspragten er særdeles overdådig, så kræver den sin ejermand. For det første bør hunden vaskes én gang i ugen og evt trimmes på skulder og rug. Den skal friseres og børstes dagligt, hvis ikke man vil ende med en hund der har store sammenfiltrede totter hængende. Det er yderst vigtigt at man allerede lærer hunden fra hvalp, at den skal friseres og børstes - her gælder det om at være konsekvent, da den ellers kan være noget utålmodig, og friseringen derved vil blive en ubehagelig oplevelse for både hund og ejer.

Tips og tricks

Den Afghanske mynde er svær at holde motiveret. Samme gentagelser og øvelser er ikke noget der er værdsat, og hunden bliver yderst utålmodig og vil ikke lytte/lære, så den traditionelle træning er udelukket. Derimod anbefales det at man varierer træningen så meget man overhovedet kan, for hunden i den grad i stand til at lære, det kræver bare at man nogle gange går til yderligheder. Tålmodighed og hurtig belønning af kontakt kommer man langt med.