Affenpinscher

Størrelse

lille

Temperament

samarbejdende

Pelspleje

lille

Aktivitetsniveau

moderat

Affenpinscher

OprindelseTyskland

Forventet levealder11-14 år

Højde25-30 cm

Vægt3-4 kg

FCInr. 186, gruppe 2

Om Affenpinscher

Affenpinscher

Berømte malerier fra tid tilbage, viser hunde som liger affenpincheren vi kender i dag. For ca. 200 år siden, troede man at affenpincheren var en krydsning mellem en abe og en pincher (deraf navnet affe som betyder abe på tysk og så pincher). Belgiske griffoner er nære slægtninge til affenpincheren. Langt de fleste affenpinchere findes i dag i Nordamerika.

Mentalitet

Fremmede mennesker er ikke noget den bryder sig om, og gøer tilsyneladende meget let, når der kommer de kommer for tæt på. Racen er særdeles stædig og selvtilfreds - den kan være noget uvillig til at følge anvisninger. Til gengæld er det en sjov, livlig og generelt morsom selskabshund.

Behov

For at få et godt forhold til fremmede mennesker og hunde, så bør hunden socialiseres, så hurtigt som det er muligt. Tæt kontakt til familien og varieret motion er en nødvendighed.

Aktivitetsniveau

Da affenpincheren i tidernes morgen, blev brugt som rottedræber, så lægger der sig altså nogle gener gemt, som gør, at den er kontant og effektiv, når det kommer til motion. Varieret motion er en nødvendighed - her snakker vi gåture i forskellige miljøer, således at det ikke bliver kedeligt og ensformigt. Omgivelserne vil blive undersøgt med stor interesse.

Pels og pleje

Tænderne skal renses for tandsten, kløerne skal klippes jævnligt. En gang i ugen skal affenpincheren friseres og børstes igennem. Pelsen er hård og tæt, og stritter lige ud fra kroppen, hvilket gør at affenpincheren får et abelignende udseende.

Tips og tricks

Hvis man belønner racen rigeligt under oplæring og starter træningen ud i de unge hvalpeuger, så kan der opnås meget. Trænes der med hård hånd, så udløser det formentlig blot en særdeles hård stædighed, som kan være svær at komme igennem, selv efter et godt stykke tid. At træne denne race med hård hånd kan endvidere skade den videre kommunikation med hunden.